6 Gjërat që Ndodhin me Trupin Kur Hani 2 Vezë në ditë! Numri 3 na befasoi fare!

Studime të shumta tregojnë se mëngjesi më i mirë duhet të ketë konsum të një veze, pavaresisht se është e zier apo omëletë.

Ja disa prej përfitimeve kryesore, nga konsumimi i dy vezëve:

Ju ulni rr ezikun e shfaqjes së ndonjë sëm undjeje ka rdiovaskulare

Kol esteroli i la rtë është shumë i rre zikshëm pasi jep një mundësi më të lartë për ndonjë pro blem ka rdiovaskular ose su lm në zemër.

Vezët nuk mund të rrisin nivelin e kolesterolit. Vezët gjithashtu përmbajnë një sasi të lartë të acideve yndyrore omega-3 të cilat mund të zvo gëlojnë nivelin e trigliceridit në gj ak.

Ju keni mungesë të acidit folik dhe keni një rr ezik më të vogël për ndonjë de fekt të lindjes

Një vezë është plot me vitaminë B9. Kjo vitaminë quhet gjithashtu acid folik. Nëse keni mungesë të acidit folik gjatë gjithë shtatëzanisë, ju mund të dëm toni sistemin tuaj ne rvor qendror të fë mijës së palindur, por edhe tr urin e saj dhe kurrizin. Ngrënia e vezëve do të furnizojë sasinë e mjaftueshme të acidit folik për ju.

Procesi i plakjes ngadalësohet

Sipas një studimi të Charité, e cila është një qendër mjekësore e vendosur në Berlin, konsumimi i disa vezëve mund t’ ju ndihmojë kundër kan cerit të lëkurës dhe të zvo gëlojë procesin e pla kjes.

Hulumtuesit Profesor Jürgen Lademann dhe Dr. Karoline Hesterberg arritën të provojnë se vezët nga pula ishin plot me nivele të rritura të pigmenteve të verdha organike të cilat janë të bollshme në karotenoide që janë antioksidantë.

Këto janë veçanërisht të dobishme për procesin e pla kjes dhe e ngadalësojnë atë.

Trupi ynë nuk mund të prodhojë karotenoide në vetvete, kështu që një burim i mirë për ne që t’i marrim ato është përmes ushqimit dhe konsumimit të vezëve.

Rr eziku i sëm undjeve të k ëqija zvogëlohet

Sipas një studimi të “Kërkimit të Sëm undjeve të Rralla dhe të Vështira”, konsumi i përditshëm i vezëve do të zvogëlojë rr ezikun e kan cèrit të gjirit në 18%, sidomos tek vajzat adoleshente.

Është e mirë për mëlçinë, flokët dhe lëkurën tuaj

Vitamina B12, proteina dhe biotina janë të gjitha një pjesë shumë e rëndësishme e vezëve. Ne kemi nevojë për të gjitha këto për të pasur lëkurë rrezatuese dhe flokë të shëndetshëm.

Vezët përmbajnë squfur dhe proteina të cilat janë shumë të mira në rastin e flokut të do bët.

Vezët janë gjithashtu të bollshme në lecithin dhe kjo është veçanërisht e mirë për problemet e zo rrëve dhe ju ndihmon në procesin e det oksifikimit.

Sytë tuaj do të mbeten të shëndetshëm

Vezët gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të keni një shikim shumë të mirë! Ato përmbajnë mjaft zeaksantinë, vitaminë A dhe lutein, të cilat janë jashtëzakonisht të dobishme për shikimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *