Ala.rmojnë mjekët: Meshkujve u shkakton dë me… Me ur gjencë të kryeni testin!

Tashmë e gjithë bota po tenton sa më shumë masa higjienike, pasi koronav irusi po përhapet me shpejtësi.

Shenjat e para të këtij vir usi janë ethe, temperaturë e lartë si edhe kollë e madhe.

Një studim i kryer ka nxjerrë si konkluzion se koravir usi tek meshkujt shkakton më shumë dë me.

Ky studim i ri ka paralajmëruar që kor.onavi.rusi gjithashtu mund të shkaktojë dë.me në tes.tikujt.

Gjithsesi nuk është ende e provuar por, studiuesit nga Spitali Tongji i Ëuhan po u bëjnë thirrje pacientëve meshkuj nga kor.onavi.usi që të kryejnë testimin e pjellorisë së tyre pasi të rikuperohen.

Në kërkimet që ata kanë zhvilluar, i cili është shpërndarë gjerësisht në mediat sociale kineze, studiuesit, të udhëhequr nga Profesor Li Yufeng, shpjeguan: “Infeksionet e reja ko.ronavi.rus janë shkaktuar kryesisht nga dëmtimi i mushkërive dhe sistemi imunitar, por në teori mund të shkaktojnë edhe infe.ksione të reja ko.ronavir.use, demtimet te.stikulare.

“Prandaj, ekipi i Profesor Li Yufeng nga Qendra e Mjekësisë Riprodhuese të Spitalit Tongji kujtoi se: meshkujt e inf.ektuar me pneumoni koronare të re duhet t’i nënshtrohen ekzaminimit të fertilitetit pas rehabilitimit.”

Ai pushton qelizat përmes kombinimit të një proteine (proteina S) dhe një enzimë, të quajtur ACE2.

Si dhe mushkëritë, kjo enzimë është e përhapur edhe disa organe të tjera, përfshirë zorrën e vogël, veshkat, zemrën dhe tiroide, sipas studiuesve.

Në veçanti, sasi të mëdha të ACE2 shprehen në testis, duke treguar që kor.onavir.usi ka potencialin të shkaktojë dë.me në këtë zonë.

Studiuesit shtuan: “Teorikisht spekulohet se inf.eksioni i ri mund të shkaktojë dëm.tim të tes.tikulit, duke ndikuar në prodhimin e sp.ermës dhe sintezën e androgjenit.

“Prodhimi i penguar i spe.rmës do të ndikojë në pjellorinë e mashkullit dhe rastet e rënda mund të shkaktojnë infertilitet mashkullor; mungesa e androgjenit mund të ndikojë në karakteristikat sekondare mashkullore dhe funksionin se.k.sual, dhe të zvogëlojë cilësinë e jetës.

Muajin e kaluar, studiuesit nga Spitali Affiliated Suzhou i Universitetit Mjekësor Nanjing, publikuan një studim që sugjeronte që koro.navi.rusi mund të shkaktojë dë.me si në veshka ashtu edhe në testis.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se asnjë nga këto studime nuk është shqyrtuar nga shokët, dhe ato janë thjesht spekulime.

Kërkime të mëtejshme janë të nevojshme për të vërtetuar ndonjë lidhje të tillë.

/Ora News.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *