BEFASUESE/ Coronavi rusi rrit numrin e divorceve! Këtu po bëhet nami

Duket si një lajm i çuditshëm dhe i pazakontë, por shifrat e deklaruara dhe sittuata e treguar përmend faktin se COVID-19 jo vetëm të inf ekton, por edhe shkakton proble me të tjera.

Mediat e vendit aziatik, Kinës, përmendin faktin se rastet e divorceve në Kinë janë rritur shumë kohët e fundit në shifra që nuk ishin dëgjuar më parë.

Pasoja? Si shkak i vetë karan tinimit, çiftet kalojnë mjaftueshëm kohë me njëri tjetrin dhe gjejnë shkjaqe të ndryshme për të sjellë divorcin.

Që nga 24 shkurti, janë 300 çiftet që kanë lënë takim për t’u divorcuar, tha Lu Shijun, shefe e gjendjes civile në Dazhou të Kinës, për mediat lokale.

Rastet e divorcene në Kine po shtohen ndjeshem. Nje numer qe nuk ishte pare me pare po deklarohet.

Sipas saj, një arsye e këtij numri kaq të lartë mund të jetë edhe fakti që partnerët kanë qëndruar të mbyllur në shtëpi për shumë kohë.

“Të rinjtë po kalojnë shumë kohë brenda. Deba tet nxe hen për gjëra të vogla dhe përfundon e gjitha në divorc”, shpjegoi Lu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *