Çfarë bëhet në Itali??!! Sytë nga Qielli, fenomeni që po Befason të Madh dhe të Vogël

Italia tashmë është kthyer në shtetin në qendër të vëmendjes në të gjithë botën.

Një fenomen i rrallë ka ndodhur pas një shiu të rënë në një zonë të Veronas në Itali. Bëhet fjalë për një ylber por ndryshe nga sa jemi mësuar të shohim ky ylber ishte i përm bysur.

Ky fenomen i rrallë ka tërhequr vëmendjen e fotografëve të cilët kanë shkrepur foton që më pas u shpërnda në mediat italiane.

Kjo ka ndodhur në afërsi të liqenit të Gardas. Ndërkohë sipas ekspertëve ky lloj ylberi është në afërsi të Zenitit në krahasim me ylberët e tjerë.

Ylberi eshte shfaqur ne anen e tij te kundert. Nje fenomen shume i rralle ky qe ka ndodhur ne Verona te Italise.

Kjo është shkaktuar nga kristale të vogla akulli më shumë sesa pikat e kondesuara. Kjo shk akton edhe efektin e reflektimi.

“Është një fenomen shumë i rrallë” tha Nikola Bertoloto, pronare e faqes së informacionit social Meteo Kaprino’, shumë e njohur në Verona.

“Formimi i tyre kërkon kushte atmosferike që pothuajse asnjëherë nuk ndodhin. Zakonisht ato kanë ngjyra shumë të fo rta dhe janë tipike për zonat polare.

Fakti që ato shfaqen lart, shumë afër diellit, e bën të vështirë identifikimin e tyre “ shtoi më pas ajo.

Sidoqoftë, ylberi “në formë të buzëqeshjes” ishte një tregues i një ndryshimi meteorologjik: nga temperaturat e mëngjesit duke u ulur pas një fundjave shumë të nxe hta për periudhën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *