E Bujshme/ Franca shëron shumicën e rasteve, medikamenti i mjekut po bën efekt

Një lajm i bujshëm vjen nga mediat franceze, pasi ditën e sotme është deklaruar se përdorimi i një medikamenti është zbatuar tek shumë të prekur, të cilat tashmë deklarohen plotësisht të shëruar.

E thënë kështu, tek ata pacientë që është zbatuar terapia me hidroksilklorinë në Francë janë shëruar plotësisht nga Covd-19.

Sipas mediave lokale, ila çi është zbatuar për shërimin e 1.061 pacientëve pas studimit të kryer nga Drejtori i Përgjithshëm i Institutit Mesdhetar të Infektologjisë në Marsejë, Didier Ralt.

Gjithashtu theksohet se 91,7% e pacientëve gjatë dhjetë ditëve janë shëruar plotësisht, ndërsa 0,5% e pacientëve, të moshës nga 74 deri 95 vjeç, kanë ndë rruar jetë.

Dr. Ralt më 9 prill bisedoi me presidentin e Francës Makron, pas së cilës me vendim të qeverisë u lejua zbatimi i shërimit të kor onavir usit me hidroksilklorinë.

Ralt është bërë i njohur në të gjithë botën si promovues i ila çeve kundër ma laries, chloroquine dhe hydroxychloroquine, të kombinuara me një antib iotik si Aztromicina, si një trajtim ku ndër Cov id-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *