Gjyshja më tha: ‘Ujë me limon për të rënë në peshë edhe…’ Duhet ta dini sa më parë edhe ju

Nëse mendoni se limonat janë të mirë vetëm për kek me limon dhe pije freskuese, atëherë ky artikull do t’ju bëjë të mendoni përsëri.

Kjo agrume e shijshme mund të jetë shumë më e dobishme nga sa ju mund të imagjinoni. Frutat e verdha kanë shumë përfitime për shëndetin dhe bukurinë, duke filluar nga dobesimi dhe deri tek mirembajtja e pamjes tuaj te jashtme dhe shendetit tuaj.

Çfarë ka për të mos e pëlqyer limonin – nuk është e vës.htirë t’i gjesh, janë të lirë dhe të mirë për shëndetin tuaj.

Ne kemi gjetur mënyra të ndryshme që ju mund të përdorni limonin për kujdesin natyra të lëkurës dhe tra.jtime bukurie falë përfitimeve të ndryshme shëndetësore.

Pini ujë me limon për të rënë në peshë.

Vitamina C është një lëndë ushqyese që është provuar se ul nivelet e kor.tizolit, një ho.rmon str.esi që shkakton ruajtjen e ur.isë dhe të yndyrës.

Asnjë ushqim ose pije e vetme nuk do të sjellë një sasi të konsiderueshme të hu.mbjes së peshës. Megjithatë, mund të hani ushqime të caktuara ose të pini pije që mund të jenë të dobishme për përmirësimin e rezultateve të hu.mbjes së peshës kur konsumohen si pjesë e një programi të shëndetshëm hu.mbje peshe.

Përveç kësaj, nëse pini ujë me limon në vend të një pije që është më e lartë në kalori si kafja me sheqer ose lëng frutash, ju do të konsumoni më pak kalori.

Ndërsa një kanaçe 330 ml Coca-Cola ka 140 kalori dhe një lëng molle
100 ml ka 46 kalori , lëngu i limonit i përzier me ujë ka 0 kalori. Prandaj, mund t’ju ndihmojë të hu.mbni peshë.

Hi.qni rrudhat në mënyrë të natyrshme me limon.

Ju nuk mund ta ndryshoni procesin e pla.kjes, por ju mund të përdorni limon për t’i bërë rrudhat tuaja më pak të dukshme dhe të ndryshoni cilësinë e lëkurës së fytyrës suaj.

Sipas studimit, u gjet se vaji i limonit zvo.gëlon dë.mtimin oks.idativ në sipërfaqen e lëkurës. Limonat janë të pasura me vitaminë C që inku.rajon prodhimin e kola.gjenit dhe rikthen elasticitetin e lëkurës.

Enz.imat natyrale në lëngun e limonit shtrë.ngojnë poret e lirshme dhe zvo.gëlojnë shf.aqjen e atyre të rejave.

Ju mund të mbështeteni në mjete të sigurta dhe të shëndetshme që gjenden në shtëpi për të luf.tuar rrudhat. Pr.iteni limonin në feta dhe masazhojeni atë tek rrudhat për disa minuta ose përdorni lëv.ozhgë limon të integruar si një maskë për fytyrën.

Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, efekti i të kujdesit të rregullt ndaj pl.akjes së lëkurës është i dukshëm pas së paku një muaji. Pra, mos u shqe.tësoni nëse fytyra juaj nuk është e qetë pas një jave.

Përdorni limon për të tra.jtuar inf.eksionet e fytit.

Limonat janë të pasur me vitamina esenciale dhe minerale që ndihmojnë në rritjen e niveleve të energjisë. Limonat janë gjithashtu të pasur me vitaminë C, një a.ntioks.idant natyral që rrit sistemin imu.nitar dhe ka veti a.ntibak.teriale.

Mjalti , uji i ngrohtë dhe limoni është një zgjidhje e provuar për tra.jtimin e dh.imbjes së fytit. Mjalti mbron fytin ndërsa limoni red.ukton muk.ozën. Ju do të duhet të vl.oni ujë për të bërë pije të nx.ehtë, të shtoni limon të pr.erë në copa, dhe mjaltë. Lëreni pijen të ftohet.

Për të çlo.dhur muskujt e fytit, pini çajin ndërsa është akoma i ngrohtë. Nëse keni temperaturë të lartë, pijeni atë pasi të jetë ftohur.

Përzierja e shijshme do të ndihmojë në tku.rrjen e in.deve të fr.yrë të fytit dhe do të krijojë një mjedis acid për vir.uset dhe ba.kteret e dë.mshme. Uji i ngrohtë me limon është mënyra më efektive për të la.rguar inf.eksionet vi.rale dhe sim.ptomat e tyre të mëvonshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *