Ja Çfarë i Ndodh Trupit Tuaj Nëse Hani Këtë Ushqim Çdo Ditë

Ishin Aztekët dhe Maianët ata që përshkruanin së pari rëndësinë e farave chia, megjithatë, bota moderne vetëm kohët e fundit i ka njohur këto fara si një superushim. Këto fara të vockla janë shumë të pasura me lëndë ushqyese dhe, falë shijes së tyre neutrale, ato mund të shtohen potencialisht në çdo recetë.

Ne përpiqemi t’i përmbahemi një diete të shëndetshme, kjo është arsyeja pse ne vendosëm të hedhim dritë në këto fara mag.jike dhe të zbulojmë se cilat përfitime sjellin ato në trupin tonë.

Ato promovojnë një shëndet më të mirë të ko.ckave.

Farat Chia janë të pasura me minerale të ndryshme që janë të njohura për rolin e tyre në shëndetin e koc.kave, dhe kalciumin në veçanti. 25 g chia përmban 157 mg kalcium, që është më shumë se sasia e kalciumit në 100 ml qumësht.

Ato i mbajnë dh.ëmbët tuaj të shëndetshëm.

Është kalciumi që luan rolin kryesor dhe ndihmon k.ockat të qëndrojnë të forta që mbajnë shëndet të mirë të dh.ëmbëve. Për më tepër, duke qenë një lëndë ushqyese themelore, bori që përmbajnë këto fara pro.movon metabolizimin e magnezit, fosforit dhe manganit për rritjen e dh.ëmbëve të fortë.

Ato zvo.gëlojnë rre.zikun e di.abetit.

Yndyrnat, fibrat dhe proteinat e pangopura dihet që të gjithë janë rregullatorë të mirë të niveleve të sheqerit në gj.ak. Departamenti i Bujqësisë i Shteteve të Bashkuara i konsideron farat chia një nga ushqimet më të dobishme që mund të përdorni për të trajtuar di.abetin.

Ato ndihmojnë në parand.alimin e ka.psllëkut.

Farat Chia janë të pasura me fibra, të cilat kontribuojnë në përmir.ësimin e tretjes. Për më tepër, falë fibrës së patretshme që përmbajnë farat chia, ato bëhen një xhel kur bien në kontakt me ujin. Kjo substancë përmirëson lëvizjen e zo.rrëve, duke parand.aluar kështu kap.sllëkun.

Ato forcojnë metabolizmin.

Duke qenë të pasura me vitaminë B, farat chia ndihmojnë në shpejtimin e metabolizmit. Për më tepër, duke qenë të pasura me omega-6, ato ndihmojnë trupin të thi.thë vitamina të ndryshme të tretshme në yndyrë që kontribuojnë në humbjen e peshës.

Ato ndihmojnë në përmirësimin e gjumit.

Ser.otonina dhe mela.tonina janë 2 hor.mone që janë përgjegjëse për gjumin e mirë. Ato prodhohen nga tript.ofani (një ami.noacid) dhe pasi farat chia përmbajnë tript.ofan, ato prom.ovojnë gjumë dhe relaksim më të mirë.

Ato mb.rojnë shëndetin e ze.mrës

Omega-3 dhe Omega-6 që farat chia përmbajnë ulin kolest.erolin në gj.ak, ulin inf.lamacionin dhe ulin pres.ionin e gja.kut. Të gjitha këto gjëra kontribuojnë dhe ndihmojnë në mirëmbajtjen e shëndetit të ze.mrës.

Ato nx.isin energjinë tuaj.

Vitamina B, hekuri, zinku dhe magnezi janë gjërat në farat chia që ndihmojnë në forcimin e energjisë tuaj. Thjesht shtoni këto fara në mjaltin tuaj për të shijuar një ditë plot energji.

Ato ngad.alësojnë pl.akjen.

Duke qenë të pasura me a.ntioksi.dantë, farat chia ndihmojnë në riparimin e lëkurës më shpejt, si dhe pen.gojnë çdo dë.mtim. Përveç kësaj, vitamina E që ato përmbajnë kontribuon në ngad.alësimin e pl.akjes.

Ato sti.mulojnë humbjen e peshës.

Është e njëjta përmbajtje në farat chia-s që u jep njerëzve ndjesinë e ng.opjes për një kohë të gjatë. Kjo ndihmon në uljen e oreksit dhe me humbjen e peshës. Përveç kësaj, këto fara zgjerohen kur thit.hin ujë, gjë që kontribuon në uljen e oreksit.

Thjesht shtoni 1 ose 2 lugë fara të papërpunuara chia në një gotë ujë, përz.ieni mirë dhe pijini shpejt. Farat Chia janë gjithashtu të afta për të dje.gur dh.jamin e barkut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *