‘Kur ziente vezën ia hidhte brenda’ Kur e bëra sot u tër.bova nga qejfi! Bëjeni edhe ju këto

Ka disa menyra qe gjyshet tona i benin per te lehtesuar sa me shume jeten e tyre pasi njehere e nje kohe nuk ka pasur kaq shume facilitete sa ne ditet tona.

Ne sot po flasim per gjera se si te besh nje super pastrim te eneve apo se si te gatuash veze apo gjera te tjera pa u mun.duar fare, madje edhe shume gjera te tjera qe ne i kemi grumbulluar te gjitha dhe po jua tregojme ne kete artikull.

A jeni gati ti mesoni te gjitha, po jua tregojme si me poshte.

Vezët nuk do të th.yhen dhe e bardha nuk do të rrj.edhë ndërsa zihet nëse i vendosni në ujë me kripë

Kripa nuk do të ndikojë në pla.saritjen e vezëve, por do të parand.alojë që e bardha e vezës të dalë jashtë, duke e ruajtur shijen e saj natyrore.

Për të shmangur thër.rmimin e bukës, zh.yteni th.ikën në ujë me valë.

Për t’u siguruar që buka e freskët të mos shpë.rndahet kur e pr.itni, së pari zh.yteni thi.kën në ujë me valë. Ju gjithashtu mund të derd.hni ujin të valë mbi të. Pastaj fs.hijeni th.ikën dhe pr.isni fetat.

Patatet ndihmojnë për të la.rguar shenjat dhe inf.lamacionin nga pi.ckimet e insekteve.

Merrni një patate të vogël, lajeni dhe pri.teni atë. Bashkangjiteni anën e pr.erë në një pl.agë ose kafs.him dhe fik.sojeni me një fashë ose ngjitëse.

Një enë e dj.egur mund të pastrohet lehtësisht duke zier uji të kripur në të

Ju shumë lehtë mund të pastroni edhe një sipërfaqe të dj.egur me vajra pa detergjentë të veçantë. Thjesht shtoni disa lugë kripë në ujë dhe vlojeni për 15-20 minuta.

Hidhni kripë në një njollë yndyre në rroba sa më shpejt të jetë e mundur.

Kripa do të thit.hë shumicën e yndyrnave.

Vetëm spë.rkateni, pr.isni dhe shku.ndeni. Një njollë e madhe do të jetë më e lehtë për t’u larë, dhe një e vogël thjesht do të zhd.uket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *