Friday, September 29, 2023
HomeGenelAlfred Çako: “Një vajzè nga Tètova i kanë folur UFO-t Shqíp. E...

Alfred Çako: “Një vajzè nga Tètova i kanë folur UFO-t Shqíp. E kanë çuar deri në díell”

Në mesín e mrekùllive më të pazákonta që mùnd të ekzístojnë mes nesh, ndòdhen ngjárje të cáktuara që, megjíthëse nuk mùnd të quhen të reja, vazhdojnë të tèrhèqín vëmendjen tonë.Shumë prèj nesh janë të famshëm për pretendime të ndrýshme në lídhje me fenomene páránormale, pavárësisht se a jemi skeptíkë apo i besojmë. Për të diskutuar píkërisht mbi këto fenomene páránormale, nëse janë të vërteta dhe nëse bazohen në ákte shkèncore, si dhe nëse ka një shpjegim të vërtetë për to, në programin “Rudina” në TV Klan, morën pjesë Alfred Cako, një studiues dhe botues, Flora Xhemani, një gazetare e turizmit, dhe Altin Bogdani, një psíkolog, studiues dhe botues.

“Fenomenet páránormale quhen të gjítha ato fenomene që nuk mùnd të perceptohen me logjíkën njerëzore. Dallimi midis fenomeneve páránormale dhe fenomeneve normale lídhèt me këtë çka quhèt ide racionaliteti dhe ide iracionaliteti.

- Advertisement -Perceptimi racional lídhèt me áktin se ne perceptojmë gjërat përmes shqísave tona dhe gjërat që shqísat nuk i pranojnë, disa njerëz, veçánërisht ata që nuk mendojnë me intuicion, janë të prirur të mòs i besojnë këtë lloj fenomenesh. Njeriu është i kufizuar në perceptimin e realitetit dhe jo çdo gjë mùnd të shpjegohèt përmes shkèncës,” shprèhèt Alfred Cako.

“Unë kam pasur komuníkim me një vajzè më ka márrë në Viber, nga një fshat i Tetovës, e cila thotë që jam rreth 42 vjèç, por ngjaj si 17 vjèç, sepse në mòshën 17-vjèçáre më kanë ardhùr dhe më kanë rrèmbyer UFO-t.Më kanë folur Shqíp me një gjuhë pak të vèshtírë, por edhe e shkruajtur ishte pak e vèshtírë. Donte të bisedonte me mua, besoj se ti do më kuptosh, më tha. Vijnë më rrèmbejnë, tha, pothuajse vazhdimisht. Kam udhëtuar, më ka folur çfarë ndòdh në planetët e tjerë, në díell.

- Advertisement -Kam udhëtuar në Diell, kam parë banorë të díellit, që ne i besojmë se ekzístojnë në disa kushte të veçánta. Thotë që babai më ka çuar tek hoxha, më ka rráhur hoxha, më ka mbështjellë me çárçáf.

Unë vazhdimisht kam biseduar me atë, disa herë dhe më thotë që nëse díkush kèrkon të tákojë një jashtëtokësor, mjafton të jetë në një vend në periferi, në një kodër, mjafton ta kèrkojë dhe atij personi do t’i shfaqen jashtëtokësorë”, trègòn më tej Cako.

Megjíthatë, këto dùkùri kanë qenë objekt i shumë diskutimeve, dùke nxitur besime dhe teori të çdo lloji. Në aspektin shkèncor, këto përvoja janë edhe më të vèshtíra për t’u kuptuar. Provat mungojnë, pasi fenomeni páráqítet në kushte kaotíke, dùke bërë studimin e tij në kohë reale pothuajse të pamùndur. Prandáj, fenomenet e këtij natyre quhen “páránormale”, pasi ndòdhin krahas ose párálelisht me ngjárjet normale ose reale.Sipas ekspertëve të ftuar, disa eksperienca páránormale mùnd të shpjegohen lehtësisht bazuar në veprimtarinë e mangët të trùrit.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments