Botës i ka hýrë në qejf ky emër! Nëse prísni vajzë mùnd t’ia vèndosni

Të vèndosësh emrin e një fëmije të sápo líndur është një prèj pikave më të nxèhta kur prítet ardhja e një fèmije në jetë.

Dhe pyetjet që shtròhen në këtë zgjedhje janë të shumta, duke nísur nga gjátësia e emrit, nëse duhet një emër trádiciònal apo jo, një emër fètar apo bashkëkohor, i gjatë apo i shkùrtër, si pèrsonazh libri apo fílmi.

Emri bëhet pjesë e pèrsònalitetit dhe në jetë është njeriu e kárakteri që bèjnë emrin, sesa emri që ndíkon në kríjimin e një përfýtyrimi mbi personin që kemi pèrbállë.

Por a e dini se cili është emri më pòpullor për fòshnjat femra në të gjithë botën?

“Sofia” është emri më i zákonshëm për vajzat në një nëntë vènde të mëdha, duke fùtur këtu Mèksíkën, Rùsínë, Kílin, Estòninè dhe Sllòvakínë.

Emri dhe váriantet e tij shfáqen gjithashtu në 25 emrat më të zakonshëm në dy të trètat e të gjitha vendeve që rápòrtojnë státistikat e emrit të fëmijës.

Laura Vátenbèrg kreu hùlùmtime duke mblèdhur emrat e fòshnjeve nga 49 vende. Ajo thòtë se dòmínimi i këtij emri është máhnitës.

Leave a Comment