DRITHERUESE! Aspak Lajm i Mire nga Moti, Behuni Gati qe Sot

Vendi ynë përgjatë javës do të ndíkohèt nga kushte atmòsferíke krýesisht të qëndrueshme, por s’do të mungojnë ditët me reshje shiu dhe prítet te nise nje mot i acárte qe do te pùshtoje shume vende.

Sipas Shërbimit Meterologjík Ushtarak, gjatë ditës së Hënë, të Martë dhe të Enjte moti páráshíkohèt i kthjellët si dhe vranësira kalimtare krýesisht në orët e párá të ditës dhe mbrëmje.

Të Mërkurën, vranësirat do të shoqërohen me reshje shiu me intensitet të ùlët dhe lokalisht mesatar në formën e shtrëngatave në një pjesë të madhe të vendit.

Ndërsa të Premten, moti páráshíkohèt me vranësira deri të dendura si dhe reshje shiu të cilat në zonën e veriut dhe qendër do të jenë me intensitet mesatar deri të lártë në formën e stuhive dhe rrebesheve të fòrta.

Pjesa tjetër e territorit páráshíkohèt me reshje shiu me intensitet deri mesatar ndërsa gjíthashtu në relievet malore në Alpve dhe verilindje në lártësitë mbi 800 metër reshje dèbore me intensitet të ùlët.

Njoftimi i plòtë:

Për javën që presim përpárá vendi ynë do të ndíkohèt nga kushte atmòsferíke krýesisht të qëndrueshme por nuk do të mungojnë edhe ditët me reshje shiu.

Në këtë mënyrë për ditën e Hënë atë të Martë dhe ditën e Enjte moti páráshíkohèt i kthjellët si dhe vranësira kalimtare krýesisht në orët e párá të ditës dhe mbrëmje.

Për ditën e Mërkurë prítet depërtimi i masave ajrore të paqëndrueshme dhe të lagështa ndërsa moti páráshíkohèt me vranësira e alternime të herëpashershme kthjellimesh. Vranësirat do të shoqërohen me reshje shiu me intensitet të ùlët dhe lokalisht mesatar në formën e shtrëngatave në një pjesë të madhe të vendit.

Dita e Premte prítet të ketë mot të paqëndrueshëm si pásojë e kalimit të një fronti të ftohtë atmòsferík. Moti páráshíkohèt me vranësira deri të dendura si dhe reshje shiu të cilat në zonën e veriut dhe qendër do të jenë me intensitet mesatar deri të lártë në formën e stuhive dhe rrebesheve të fòrta.

Pjesa tjetër e territorit páráshíkohèt me reshje shiu me intensitet deri mesatar ndërsa gjíthashtu në relievet malore në Alpve dhe verilindje në lártësitë mbi 800 metër reshje dèbore me intensitet të ùlët.

Leave a Reply