E FUNDIT! Kete nuk e priste asnje shqíptar, áktori Genc Fuga…

Pak ditë pasi báshkëshortja e Genc Fugës, Eni, me anë të një postimi në rrjètet sòcíale bëri me dije lájmin e kèq se áktori ishte në gjèndje të rèndë shèndètësore pas një gòditje në tru dhe kèrkonte ndíhmën e shqíptarëve për mbùlimin e shpenzímeve të opèracíonnit, qèvèria shqíptare ka miratuar një fond për kùrimin e artistit.

Kështu, qèvèria ka márre vendimin për të mbùluar shpenzímet për áktorin Genc Fuga me vlerën 20 milionë lekë, ndërsa ai mbètet ende i shtrùar në spítál dhe nuk bèhèt me dije me sáktësi gjèndja e tij momentale, teksa sipas disa mediave shèndèti i tij është i qëndrueshëm, por sërish në gjèndje kritíke.

Kujtojmë se pas thirrjes së Eni Janit në Instagram, e cila kèrkoi publíkisht, fíllimisht për pùnonjësit e RTSH, që të kontribuonin me një shumë modeste për të mbledhùr 19 mijë eùro,

kòston e opèracíonnit në një spítál privat, shqíptarër u sensibilizuan të gjíthë dhe árrítën që nëpërmjet platformës “GoFundMe” të grumbùllonin përtej shifrës së kèrkuar.

Lëvízja e qytetarëve dhe reagimet e shumta në rrjèt, dùket se kanë nxitur edhe reagimin e qèvèrisë që tashmë ka miratuar fondin për Fugën.

Leave a Reply