Friday, September 29, 2023
HomeGenelE FUNDIT! Akuzohèt për fálsifíkim dokumentesh, kaq vite bùrg mùnd të dènohèt...

E FUNDIT! Akuzohèt për fálsifíkim dokumentesh, kaq vite bùrg mùnd të dènohèt Luizí

Shtyhèt seanca për Luiz Ejllin, i cili akùzohèt nga Gjykata e Fierit për fálsifíkim dokumentesh për justifíkimin e páráve të një personi në hètim.

Seanca është shtyrë për në datë 19 shtator, pasi sot ka munguar avokati i tij për arsye shèndètësore.

Kujtojmë se prèj datës 26 dhjetor 2022 Luiz Ejlli zyrtarisht është i pándèhur për drejtësínë shqíptare, konkretisht nga Gjykata e Fierit, si person i dýshuar për veprën pènale të fálsifíkimit të dokumenteve krýer në báshkëpùnim.

- Advertisement -

Sipas nenit 186 párágrafi i dytë për të cilin ai është márrë i pándèhur nga pròkùroria e Lushnjës referùar kodit pènal rrezíkon nga 6 muaj deri në 4 vite bùrgim, në rast se do të gjèndet fájtorë.

Drejtësia e akùzon Ejllin se me profesionin e noterit ai ka fálsifíkuar dekláratë noteriale për të justifíkuar párátë e një personi që ishte në hètim.Kjo histori nis në vitin 2021 aty ku pròkùroria do të kèrkonte sekuestrot e pasurive të shtètasit F.A sit ë pajustifíkuara me burime të lígjshme, sipas FactCheck.

Sekuestro e kèrkuara asokohe nga pròkùroria e Lushnjës do të pranohej nga gjýkata më 28 nëntor të vitit 2021.

- Advertisement -

Pak muaj pas kësáj sekuestro shtètasi F.A i cili po ashtu është i báshkëpándèhur me Ejllin ka dèpozítuar një dekláratë noteriale bërë tek Noteri Luiz Ejlli.

Më 25 shkùrt 2022 shtètasi F.A páráqet në pròkùrori dekláratën noteriale e cila sipas tij ishte bërë tek zyra noteriale e Luiz Ejllit më datë 16 dhjetor 2015 dhe mbánte të dhënat si në facsimile “nr 663 Rep, Nr 213 Kol datë 16.12.2015.

Kjo dekláratë sipas pròkùrorisë kishte përmbájtjen e márrjes së një huaje në dy këste nga 2008-2015 prèj 151 mijë eùro dhe 2011-2015 prèj 60 mijë eùro, párá të cilat báshkëshortja e shtètasit F.A i kish márrë për të shlyer një kredi.

E píkërisht kjo dekláratë s’ishte gjèndur në arkivat e ministrisë së drèjtèsisë në përgjígje të kèrkesave për ínfòrmacion, kèrkesa në kuadër të hètimit pasurore që po krýente pròkùroria e Lushnjës.

Kaq ka mjaftuar që pròkùroria të kríjojë dýshime se mùnd të ketë një hkèlje lígjore dhe ka thèlluar hètimet dùke zbùluar zyrën noteriale të Luiz Ejllit e po ashtu dhe veprimet e bëra disa vite më parë.

Prokuroria ka kèrkuar në arkivat e noterit Luiz Ejlli të dhëna për këtë dekláratë noteriale dhe ajo rezùlton si dekláratë por në emër të një tjetër shtètasi dhe aspak báshkëshortes së shtètasit F.A për të cilin hètimi pasurorë ishte finalizuar me sekuestro.

Mospërputhja e këtyre dekláratave ka shtyrë pròkùrorinë të hap regjístrin e ish noterit Ejlli dhe aty ka zbùluar se as párá datë 16.12.2015 e as pas kësáj date shtètasi F.A s’kishte krýer asnjëherë një veprim noterial tek zyra e Luizít.

Në konkluzíon të këtij hètimi dhe veprimeve noteriale të verifíkuara hap pas hapi, pròkùroria thotë se kemi të bëjmë me një fálsifíkim intelektual ku s’është fálsifíkuar shkrími apo vùla, por përmbájtja e një dokumenti është ndrýshuar.

Ndalur tek përgjegjësia pènale apo motivi i krýerjes së këtij krími, pròkùroria thotë “Rezùlton e Provuar se shtètasi F.A e ka krýer veprën pènale të “fálsifíkimit të dokumenteve, në formën e fálsifíkimit intelektual në báshkëpùnim edhe me ish-noterin Luiz Ejlli, pasi ky i fùndít thotë pròkùroria i ka patur vùlat deri më datë 16 prill 2022 kur i janë márrë në dòrèzím dhe janë nxjerr jashtë pèrdorimit me komision të ngritur nga Ministria e Drejtësisë.

Falsifíkim Intelektual sipas pròkùrorisë provat pasi “Duke qenë se Shkrími e nënshkrími i tij dhe gjùrmët e vùlave në këtë dokument (Dekláratë Noteriale) janë të njëjta me ato që gjènden me áktet e tjera të dòrèzuar nga ai tek noterja V.S (e cila mbán arkivin e Luiz Ejlli), pra nuk janë të fálsifíkuara por përmbájtja ndrýshon, árríhèt në përfùndimin e pakontèstueshëm që ky dokument i rremë në përmbájtja është kríjuar në báshkëpùnim midis Luiz Ejlli dhe shtètasit F.A me qèllim që ky i fùndít ta pèrdorte për të justifíkuar pasurinë e tij objekt procedimi pènal.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments