Friday, September 29, 2023
HomeGenelCPO NDODH!!? Luizi me Urgjence te madhe, Polici i hap Rrugen me...

CPO NDODH!!? Luizi me Urgjence te madhe, Polici i hap Rrugen me Sirena

Një video e postuar nga Luiz Ejlli trègòn papërgjegjshmërinë e tij teksa drejton makinën. Ai shihèt në timon, në autostradë dùke u kthýer nga Berati në Tiranë, pa rrip sígùrimi. Kodi Rrugor páráshíkon që personat të cilët janë më të gjatë se 190 cm nuk dùhèt ta mbájnë rripin, por Luizí nuk bèn pjesë te kjo kategori.

Një detaj tjetër që vihèt re në videon e fituesit të Big Brother Vip 2 është dhe motori i pòlícisë, i cili nuk dihèt nëse ndòdhèt rastësisht aty apo shoqëron Luizín.

“Iku trafíku” shkruan Luizí me një emoji dùke qeshur që të lë të kuptohèt se motomjeti i pòlícisë po e ndíhmon t’i lirohèt rruga.

- Advertisement -

Sigurisht kjo video nuk është prítur dhe aq mirë nga ndjèkësit, të cilët e kanë kritíkur.

Kush përjashtohèt nga detyrimi për vèndòsjen e rripave të sígùrisë, sipas lígjít.

a) anëtrët e fòrcave të pòlícisë gjatë përmbùshjes së një shërbimi emergjènce;

- Advertisement -

b) drejtuesit e mjetit dhe personeli i mjeteve zjárrfíkëse dhe të shèndètësisë, në rastet e ndërhyrjeve emergjènte;

c) drejtuesit e automjeteve të shërbimit të transportit táksi të njerëzve ose ato të shërbimit të qíradhënies me drejtues mjeti, gjatë shërbimit në qendrat e banuara;

d) njerëzít me shtatgjatësi më të vogël se 1.50 m dhe më të madhe se 1.90 m; ky kusht dùhèt të vërtetohèt nga një dokument njohjeje;

e) njerëzít që, në bazè të certifíkatave të lëshuara nga zyra shèndètësore lokale, rezùltojnë të prèkur nga sëmùndje të veçánta, të cilat nuk lejojnë pèrdorimin e rripit të sígùrimit;

f) gratë në gjèndje shtátzanie, në bazè të certifíkatës së lëshuar nga gjínekologu që i kuron dhe që vërteton kríjimin e rrezíqeve të veçántë nga pèrdorimi i rripit të sígùrisë;

g) anëtarët e shërbimeve të rojës private që krýejnë shoqërime dhe që kanë dokumentacionin njohës sipas rregùllave përkatëse.

Në rastet e shkronjave “d”, “e”, “f” dhe “g” certifíkatat ose vërtetimet e përcáktuara dùhèt t’u trègòhen organeve të pòlícisë me kèrkesën e tyre, sipas nenit 12. Janë, gjíthashtu, të përjashtuar nga detyrimi për pèrdorimin e rripave të sígùrisë dhe sistemeve të tjera fíksuese drejtuesit dhe pasagjerët e mjeteve që nuk janë të pajisur, që nga prodhimi i tyre, me pjesët e veçánta mbèrthýese.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments