Saturday, June 3, 2023
HomeGenelBòmba e gazetarit: “Luiz Ejlli është dredhárak dhe intrigant. I cekët dhe...

Bòmba e gazetarit: “Luiz Ejlli është dredhárak dhe intrigant. I cekët dhe imoral. Tipíku per sistemin e korruptuar”

Boíken Abazí shkruan se Luizí, fituesi i Big Brother VIP Albania, ka shkáktuar reagime të ndrýshme dhe ka ndarë opinionet e publíkut. Disa e kanë shndèrrùar atë në një (anti)hèro të adhùrùar, ndërsa të tjerë kanë vënë në dýshim vlerat që ai páráqet.Veprimet e Luizít drejtohen vetëm nga interesi personal, dùke ínjòrùar interesat e përbáshkëta thote Abazí. Qasja e tij ndáj shoqërisë dhe vlerave të sáj është ciníke, dùke e vlerësuar vetëm interesín personal të ngushtë.

Gjithashtu ai pèrdor dredhitë, intrigat dhe makinacionet për të árrítur qèllimet e tij personale, pa i kushtuar shumë vëmendje pásojave për të tjerët. Pervec kesáj Luizí nuk përfaqëson një modèl të moralit dhe sákríficës për të mirën e përbáshkët, por as nuk simbolizon të kèqen e kùlluar. Ndërsa fíllimisht dùket si një rebelim simbolík ndáj sistemit, me veprimet e tij ai në fùnd e pranon dhe ia zgjáton jetën këtij sistemi të korruptuar.

Opinioni i Bojken Abazít

Disa píka të shkùrtra pse Luizí është (anti)hèroi i adhùrùar i (frymës së) kohës sonë:1. Veprimet e tij drejtohen vetëm nga interesi i ngushtë personal.

2. Qasja e tij është ciníke mbi shoqërinë dhe çdo vlerë që tejkalon interesín e ngushtë personal.

3. Përdor dredhitë, intrigat dhe makinacionet për árrítjen e qèllimeve personale, pa e vrárë shumë mendjen mbi pásojat për të tjerët.4. Nuk përfaqëson një modèl të moralit dhe sákríficës për të mirën e përbáshkët, por as nuk përsonifíkon të kèqen e kùlluar. Antihèroi, edhe pse páráqet fíllimisht një rebelim simbolík ndáj sistemit, me áktet e tij çon në fùnd thjesht te nënshtrimi ndáj sistemit të pùshtètit ekonomíko-politík ku jèton, dùke e legjítimuar dhe dùke ia zgjátur edhe më shumë jetën këtij sistemi.

5. Përfaqëson kùlturën e përgjíthshme dhe sipërfaqësore “pop”, pa përmbájtje të thèllë dhe pa asnjë synim emancipues.6. Pasqyron një udhëtim të errèt dhe amoral për pare, famë dhe lavdi, dùke tèrhèqur njëkohësisht ndáj vetes adhùrimin dhe përbuzjen.

7. Shërben si personazh që i mùndëson njerëzve të ndihen të justifíkuar dhe të fálur për “mëkatet” që krýejnë, për mangësitë kárákteriale, për mòsdijen dhe për veprimet e tyre amorale. Antihèroi adhùrohèt, sepse nëse ai ia “dèl” (në kuptimin e ngushtë personal për të sígùrùar pare, famë e lavdi) me metodat e tij makiaveliste, atëherë edhe pjesëtarët e tjerë të shoqërisë janë të fálur e të justifíkuar për amoralitetin e veprimeve të tyre.

“Rroftë Luizí, poshtë shoqëria!”


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments