Friday, September 29, 2023
HomeGenelHabit Alfred Çako: “Tek mali Tomorit ka një piramidë me 3 porta....

Habit Alfred Çako: “Tek mali Tomorit ka një piramidë me 3 porta. Tronditese kush i hap ato… “

Margaret Hasluck, një studiuese angleze në fùshën e etnologjísë, u ngjít në majën e tij në vitin 1930 dhe vuri re se pelegrinët besonin në një fùqí të jashtëzakonshme që ndòdhej në atë mal.E vërteta rreth kultit

Kùlti i Malit të Tomorit, i cili rrjèdh nga kùlti pagan i maleve të lárta dhe është përhapur në të gjíthë Shqípërinë, ka mbijetuar përgjatë shekujve dhe përkùndèr ndërlíkimeve fetare.

Fákti që ky mal është përfytyrùar si Olimpi shqíptar në folklorin popùllor, periudhën antíke dhe mesjetare, si dhe në letërsínë romantíke, trègòn se është një simbol i njësisë kùlturore ballkaníke.Ja çfarë deklaron Alfred Çako

- Advertisement -

Një teoricien i konspiracionit, Alfred Cako, trègòn se ka disa individë me aftësi të jashtëzakonshme që njohin disa sèkrète të lídhùra me Malin e Tomorit.

  • Poshtë Malit të Tomorit ka një piramidë me tre porta.
  • Aty janë disa kòstume që nuk mùnd të vishen nga çdo kush.
  • Ato kanë disa kode që janë për persona të cáktuar për të cilët janë kríjuar”.Deklarata që po çmend rrjetin

“Për t’u fùtur brènda piramidave do të kalosh kòntròllet brènda tre porteve që vetëm ADN-ja e një personi i përshtatet. Aty do të fùten njerëzít vetëm në ditë të vèshtíra, apo kur t’i vije fùndi kësáj bote”.

Cako thotë se jo të gjíthë do ta besojnë këtë teori.

- Advertisement -

“Kjo piramidë qëndron mbi një liqen të madh që gjèndet poshtë Malit të Tomorit. Syri i Kaltër dhe furnizími i liqeneve të Prespës kanë furnizíme nga ky burim nëntokësorë”, tha ndër të tjera Alfred Cako.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments