Monday, October 2, 2023
HomeUncategorizedKùjdes kur ju dhùrojnë ùshqíme, ka shumë gjása që mùnd t’ju kenë...

Kùjdes kur ju dhùrojnë ùshqíme, ka shumë gjása që mùnd t’ju kenë bërë mágjí

Kur ta dëgjoni shprèhjen mágjí, në mend ju vijnë gjëra të ndrýshme, njëra ndër to edhe mágjía e zezè. Mendoni se i dini të gjítha rreth sáj?

Magjía e zezè díkur ishte shumë më e kèqe. Magjía e zezè, që sot práktíkohèt, ka aspekte të ndrýshme të cilat e bëjnë atë me të vërtetë të fríkshme. Por, në të káluarën, ajo ishte edhe më e fríkshme. Magjía e zezè nënkuptonte pèrdorimin e káfshëve të gjalla, apo edhe të organeve të tyre në rituale të ndrýshme.

Sákrifíkimet bèheshin në male të dendura, por edhe në vende të tjera sèkrète. Sot, nëse bèni sakrifíkime të tilla, mùnd të keni tèláshe të mëdhá me lígjín. Për fat të mirë, sakrifíkimi i káfshëve për qèllime të mágjísë sot është shumë i rrallë.

- Advertisement -

Magjía e zezè ka shpirtra të rrezíkshëm, Práktíkuesit e mágjísë së zezè kèrkojnë ndíhmën e forcave të errèta, të shpirtrave të ndýtë e të rrezíkshëm. Por, shpirtrat e tillë, apo thënë më sáktë, xhíndet, kur i ndíhmojnë mágjístarit, kèrkojnë diçka në këmbim.

Ka të tjerë që janë aq të këqíj, saqë mènjèherë e dèmtojnë atë që i ka thirrur, si dhe personin për të cilin i ka thirrur. Xhíndèt, që janë kríjesa të veçánta, mùnd të jenë shpirtmirë, shpirtkèqíj, apo diçka në mes. Síkurse njerëzít, do të thoshim.

Gjithmonë do të ketë pásoja, Shumë njerëz mendojnë se mágjía e zezè është lojë. Për fat të kèq, ajo është krejtësisht reale, e rrezíkshme si për atë që e práktíkon, po ashtu edhe për atë të cilit i bèhèt.

- Advertisement -

Të gjíthë práktíkuesit e mágjísë së zezè e dinë se krejt çka ua bëjnë të tjerëve, iu kthehèt atyre tri herë më shumë. Për këtë shkák, ka njerëz që thonë se, të bësh mágjí të zezè, dmth ta rrezíkosh jetën tënde.

Përpos teje, mùnd ta pèsojnë edhe të afërmit tuaj, pasuria juaj bile edhe káfshët që i keni. Krejt kjo si pásojë e veprimit të fùqíve të errèta, të cilat kurrë nuk është dashur që të thërriteshin. Ushqími është caku më i lehtë. Magjía e zezè mùnd të bèhèt në mënyra të ndrýshme, por mënyra më e lehtë është që të bèhèt me anë të ùshqímit.

Pra, ùshqímet “mállkòhen” dhe kush i ha ato, e pèson. Kjo është forma më e lehtë që t’i bèhèt díkujt kèq me anë të mágjísë. Nëse njihni díkë që bèn ëmbëlsira të ndrýshme dhe i dhùron ato fálas, atëherë dùhèt të keni dýshime rreth qèllimeve të tyre. Natyrisht, nuk dmth automatíkisht që njerëzít e tillë janë mágjístarë. Por, dùhèt të kini kùjdès.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments