Para 10 minutash!! Tërmeti i fùqíshëm gòdet, ja sa ishte magnituda

Një tèrmet me magnitudë 5.8 ballë të shkallës Rihter ka gòditur qendrën e Meksíkës këtë të premte dhe vetem pak caste me pare, dùke shkáktuar si situate aspak te zakonte qe ka shkáktuar nje trembje te madhe ne popùll.

Sipas Institutit sizmologjík si pásojë e tèrmet u trònditën ndërtesat në Meksíkë dhe shume rrethina ne kufijte prane Ameríkes Kryebáshkíaku Marty Batres tha se qytetarët në të gjíthë vendin u alármuan, ndërsa u lárguan nga banesat dhe ndërtesat e zyrave në lagjet në të gjítha qytetin.

Edhe pak dite me pare nje tjeter termet i te njejtes shkalle ka gòditur shtètin turk por lájmi i mire eshte se nuk ka patur pásoja dhe deme ne njerez.

Ne kete píke bejme me dije se ne kuader te párándálimit te demeve nga termetet, por kríjohèt nje sistem teknologjík shume i avancuar i cili do te árríje te páráshíkoje me nje marzh mesatar se kur mùnd te ndòdhe nje termet. Ne kete sistem teknologjík pritet te perfishèt edhe Shqíperia.

Leave a Reply

You have to wait 30 seconds.
Duke krijuar artikullin...