Moti akòma me i FRIKSHEM do ndòdhe keto dite, Merrni nga sot Masat

Meteorologia, Lajda Porja njòfton se prèj ditës së sotme dhe deri në mesjavë do të kemi përkèqësim të motit, me reshje shiu që do të vijnë edhe në formë rrebeshèsh dhe ùlje të temperaturave.


Porja shton se moti do të pèrmírësohèt pas të mërkurës, ku prítet të ketë intervale të gjata me kthjellime, vranësira të shpeshte dhe shira të izoluara në ekstremin verior.

“Kjo javë do të jetë një javë tipíkë vjeshte. Sa i përket reshjeve, ata príten të jenë prezente dùke fílluar që sot. Pritet që reshje të dendura të ketë sonte gjatë natës dhe ditën e martë, ku nuk do të mungojnë rrebeshèt i shiut në të gjíthë territorin.

Ditën e mërkurë do të ketë reshje, por do të jenë në sasi më të pákta.

Duke fílluar nga dita e enjte, do të kemi pèrmírësim të dùkshëm të motit, dùke sjellë intervale të gjata me kthjellime, vranësira të shpeshta, dhe shira të izoluara në ekstremin verior” tha meteorologia.

Sa i përket temperaturave, Porja tha se ata do të pèsojnë rënie në pjesën e parë të javës, por do të rriten gradualisht pas të mërkurës dhe në fùndjavë do të árríjnë deri në 28 gradë.

“Sa i përket vlerave termíke, temperaturat e ajrit do të pèsojnë sot do të pèsojnë rënie sidomòs në mëngjes, minimalet janë 7 gradë në zonat malore, ndërkohë që maksimalet jo më shumë 25-26 gradë.

Dita e martë, relativisht do të jetë shumë e freskët, ku temperaturat maksimale do të árríjnë deri në 23 gradë.

Duke fílluar pas ditës së mërkurë dhe pjesë e dytë e javës do të sjellë rritje të temperaturave graduale, dùke bërë që fùndjava të regjístrojë sërish temperatura deri në 28 gradë” shtoi Porja.

Sa i përket situatës në Rajon, edhe Kosova e Maqedonia do të prèken nga përkèqësimi i motit që do sjellë rrebeshe shiu dhe ùlje temperaturash, situatë e cila do të ndrýshojë pas ditës së mërkurë.

“Ndërkohë vendet e Rajonit, Kosova dhe Maqedonia e Veriut, jo vetëm që do të jenë me vranësira dhe reshje, që do të jenë rrebeshe në pjesën e parë ta jëvës, do të jenë relativisht shumë freskët, madje në Kosovë temperaturat do të jenë të ùlëta deri në 17-18 gradë, ndërkohë që prítet një rritje e tyre vetëm pas ditës së mërkurë.

Ndërkohë Maqedonia do të regjístroje temperatura deri në 21 gradë. Pas ditës së mërkurë, pèrmírësim i dùkshëm i motit në Rajon dhe rritje e temperaturave” përfùndoi Lajda Porja.

Leave a Reply