I ftohti polár mbèrthen Shqípërinë, sínoptíkania dèl me párálájmërimin e FRIKSHEM

Sinoptíkania e Shërbimit Meteorologjík Ushtarak (SHMU) Besa Shèrollári në një lídhje direkte me edicionin e lájmeve në Top Channel, ka bërë páráshíkimin e motit për fùndjavën dhe fíllim javën.

Sipas sáj fùndjava do jetë në kushtèt tipíke të ditëve të dimrit. Në pjesën më të madhe të territorit do ketë reshje shiu, ndërsa në zonat verilindore dhe juglindje do të ketë reshje bore.

“Fundjava do jetë në kushtèt tipíke të ditëve të dimrit.

Masat ajrore të paqëndrueshme, por edhe të ftohta me origjínë poláre do të sjellin në vendin tonë ditën e shtunë reshje shiu në pjesën më të madhe të territorit me intensitet mesatar dhe hera herës reshjet

prítet të jenë edhe me intensitet të lártë,

krýesisht në veriperèndim dhe pjesërisht në qendër të vendit, por në pjesën tjetër prítet të jenë me intensitet mesatar.

Ditën e shtunë do kemi edhe reshje të borës, të cilat në zonat malore verilindje dhe juglindje do të jenë në lártësínë mbi 200 m, ndërsa në pjesën tjetër të vendit,

në lártësínë mbi 800 m reshjet do të jenë në formën e dèborës me intensitet të ùlët deri në mesatar, por në verilindje dhe në alpe reshjet prítet të jenë edhe në formën e stuhive të dèborës.

Duke fílluar nga dita e díel presim një qëndrueshmëri atmòsferíke e cila do të qëndrojë edhe ditën e hënë, por do jenë masa ajrore të ftohta të cilat do të sjellin rënie të ndjèshme të temperaturave.

Rënia më e ndjèshme prítet të jetë si në vlerat minimale por edhe në vlerat e mesditës,

ku prítet që temperatura në zonat malore të regjístrohen deri në -7 deri në -8 gradë celsius, krýesisht ditën e díel dhe ditën e hënë, ndërsa në vlerat e mesditës, në zonat malore të mòs dalin nga vlerat nègátive, ndërsa në zonat e ùlëta, termometri në vlerat e mesditës nuk do i kalojë 10 apo 11 gradë celsius.

Ditët e festave, për fat të kèq lájmet për kushteve meteorologjíke, pasi ditën e martë ne presim përsëri depërtim të masave ajrore të paqëndrueshme të cilat do të sjellin mot me reshje shiu në pjesën më të madhe të vendit dhe në zonat malore mbi 600-700 metra, reshjet të jenë në formën e dèborës me

intensitet të ùlët deri në mesatar. Edhe dita e mërkurë prítet të mbètet me të njëjtat kushte meteorologjíke. Reshjet e shiut dhe të borës do të jenë prezentë deri në orët e vona të mbrëmjes së mërkurë.

Por dùke fílluar nga dita e martë ne presim një rritje të temperaturave, ku në zonat malore të árríjnë deri në 0 gradë celsius, pra prítet të kemi një rritje të ndjèshme të temperaturave të martën dhe të mërkurën”, u shprèh sínoptíkania Besa Shèrollári.

Leave a Reply