Nuk dùhen thënë kùrrë! Pesë gjëra që dùhet t’i mbáni gjíthmonë sèkret

Nuk është e kèshillùeshme që të kòmùnikosh detajet e jetës tek cilido, sepse ndonjëherë, një vèsh që dègjon shndèrrohet në një gojë që flèt.

Më mirë që ínfòrmácionet personale t’i mbáni për vete, në vend që t’i ndáni me këdo, pasi dískutimi i këtyre gjërave në shùmícën e rásteve ka një rèzultat zhgènjýes.

Ne tashmë në këtë artikull do t’ju trègòjmë gjërát më kryesore që është më mirë që t’i mbáni për vete.

Mèndimet tuaja më të thèlla, ajo që ju mèndoni për tema të caktuara dùhet të jetë bèsimi juaj, dhe jo ajo që përpíqeni të ngùlitni tek të tjerët.

Për shèmbùll, mendimi juaj për disa çështje të shpírtèrore, jetës ose vdèkjes do të sjèllë kaq shumë reágime të llojeve të ndrýshme, kur ju vèndòsni t’i bëni ato temë për dískùtim.

Mèsoni të kuptoni se mendimet tuaja janë intèrprètimi juaj dhe jo e vèrteta objèktive, ose do të keni disa rèzultate të kèqíja për debáte të tilla.

Fílantròpia juaj, dhënia e një dore ndíhmë për një person, apo ndonjë formë tjetër bámírësie është shumë e mirë, dhe ndíhmon shumë për zhvíllímin e individëve dhe shoqërisë sonë, dhe ka më shùmë vlèrë kur nuk kèrkoni njohje për dáshamírësi të tilla.

Kur përpíqeni të pùblikoni se si keni qenë të dòbishëm, zakonisht dèl si një lloj mbùrrjèje, pasi shumë do të mèndojnë se qëllimet tuaja fíllèstare për një mbèshtetje të tillë, ishin që të kèrkònit popullaritet. Ka shumë vírtýt nëse u shtòni vlerë njerëzve dhe mbèteni anònímë.

Qèllimet tuaja, planet tuaja dùhet të rùhen me zèll, derisa t’i përmbùshni ato. Nëse trègòni me zë të lartë plane të tilla, disa njerëz mùnd të vjèdhín idetë tuaja dhe të pùnojnë më mirë me to.

Duke u márrë me mángèsitë që ju nuk mùnd t’i keni vënë re në plánet tuaja. Nëse kjo ndòdh, do t’ju dèmòralizòjë dhe do të pèndòheni që i keni bèrë planet pùblíke për të gjithë.

Stílin tuaj të jetesës, detaje të cáktuara për personalitetin tuaj si, jeta juaj íntíme, kápërcími i një zákoni të kèq dhe gjèra të ngjashme, nuk i tákojnë botës. Nuk ia vlèn të trègoni gjendjen tuaj emòciònale për të gjithë. Prítja e vlèrësímeve nga njerëzit nuk është e nèvòjshme.

“Të pálárat” e familjes tuaj, èshtë shumë jo-e kèndshme dhe e památur që të nxírrni ngjárje për kònflíkte brenda fámiljes suaj për të tjerët.

Kjo e zhvlèrëson personin tuaj dhe vè në lojë fámíljen, pasi rrèfíme të tilla pèrcíllen gojë më gojë dhe kjo vètëm sa i pèrkèqësòn gjërat. Pròblèmet e shtëpisë zgjídhen më mirë në shtëpi.

Leave a Comment