Po vjen i nxèhti i TMERRSHEM, ja cfare ndòdh ne Shqíperi per pak dite

Një valë tjetë e fòrtë nxèhtësie verore prítet të përfshijë shumë pjesë të Kontinentit Evropian dùke u koncentrùar më së shumti në jug të Spanjës dhe Francës.

Vala e nxèhtësisë do të jetë më intensive në këto dy rajone të Kontinentit të Vjetër, ndërsa territoret tona nuk prítet të përfshíhen nga ndonjë valë ekstreme e të nxèhtit veror.

Edhe në viset tona do të kemi rritje të temperaturave, por i nxèhti prítet të jetë relativisht i fòrtë ose nëse mùnd të themi “krejtësisht normal për këtë periudhë kohore”.

Intensiteti i lártë i nxèhtësisë do të vjen nga një kupolë nxèhtësie nga Mesdheu perèndimor e cila tani ka përfshirë Spanjën.

Temperaturat janë rritur edhe në Francë dhe Gjermani por pa nxèhtësi ekstreme. Vetëm në jugperèndim të Spanjës dhe jug të Rusisë për momentin ka nxèhtësi ekstreme.

Stuhitë e fùqíshme që ishin të pranishme gjatë kësáj vere janë redùktuar dùkshëm dhe janë qetësuar ngase frontet e Atlantíkut janë të përqëndrùara më lárg territoreve tona në perèndim dhe veriperèndim të Evropes.

Rritja e sërishme e temperaturave dhe depërtimi i fronteve të Atlantíkut mùnd të rindèzín atmòsferën përsëri në disa pjesë të Francës dhe Gjermanisë ditëve të ardhshme dùke kushëzuar stuhi kalimtare shiu me vetëtima dhe bubùllimë.

Temperaturat do të rriten gradualisht ditëve të ardhshme edhe në Evropen qendrore dhe Ballkan, por njëherë për njëherë nuk prítet nxèhtësi e madhe.

Leave a Reply