Shqíptarët ‘CMENDEN’ pas serialeve turke, por do habiteni kur të mèsoni se cfarë fshíhèt pas tyre

Serialet turke jane shume te shíkueshme ku po pùshtojne boten me historite e tyre te bukura dhe i mbájn njerezít

lídhùr pas ekranit madje në rivalitet të fòrtë me spektáklet më të ndjèkura në Ameríkë apo në Lindjen e Mesme, Azínë dhe Ameríkën Latine.

keto seriale trájtojne tema te ndrýshme qe lídhen si me historine e popujve, ashtu edhe me tema dashùrie apo me ngjárje te verteta te perkthýera ne seriale me seri te shumta qe te kríjojne sa me shume audíence.

Por, ne nje studim te fùndít te realizuar ne Universitetin e Oklahomes, eshte nxjerre rezùltati se serialet nuk jane aspak e keshillueshme te ndiqen ne mase. Ose e thene ndrýshe, serialet jane nje deformin i shkùme aspekteve qe ndíkojne nègátivisht tek njerezít.

Keshtu, shumica e njerzve te dhene pas serialeve turke apo dhe atyre te shtèteve te tjera, kane shfaqur ndrýshim ne personalitet apo ndrýshim te ndjenjave dhe emocioneve dhe keshtu u eshte ndrýshuar dhe menyra e sjelljes.

Madje jane konstatuar edhe raste ku njerezít jane harrùar aq shume pas serialeve saqe kane harrùar jeten e perditshme dùke u kthýer ne skllever te ekranit. E thene me ndrýshe…turqít mùnd te duan te fitojne lek pa mase me serialet e tyre por ju njerez dùhèt te vleresoni me shume aspektin jetík, per te ruajtur nje mendje te shendetshme.

 

Leave a Reply